Vind hier de juiste ringmaat

Ringmaatadvies

Er zijn verschillende manieren om je ringmaat te bepalen. Om ervoor te zorgen dat je in 1 keer de juiste de maat kiest die bij jou past, hebben we hieronder twee methoden beschreven die je helpen jouw ringmaat te bepalen.

1. Methode met eigen ring

Het makkelijkst is om een goed passende ring op te meten. De maten op van onze ringen worden in millimeters aangegeven op onze website.

  • Meet in het midden van de ring de binnendiameter. Dus van binnenkant naar binnenkant.
  • Het aantal millimeters is de maat. Op de afbeelding is dit 18 mm.
  • Een brede ring zal strakker aanvoelen om je vinger, dus neem die een halve millimeter groter. Voor een dunne ring geldt dit andersom: neem deze een halve millimeter kleiner

2. Methode zonder eigen ring

Als je geen goed passende ring hebt, dan kun je ook de volgende methode toepassen. Pak een lintje en draai deze om je vinger zodat hij losjes zit. Meet het lintje vervolgens op met een lineaal en bepaal je maat aan de hand van onderstaande tabel:

Omtrek in mm Maat ring
50 mm 16
52 mm 16,5
54 mm 17
55 mm 17.5
56 mm 18
60 mm 19

Een paar aandachtspunten:

  • Kom je met je berekening uit op een getal dat niet standaard in de tabel staat (bijvoorbeeld 16.5 mm) kies dan de dichtstbijzijnde (grotere) maat.
  • Door warmte en kou kunnen je vingers wat dikker of dunner worden. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan. Het is daarom het betrouwbaarst om je ringmaat bij kamertemperatuur op te meten.
  • Komt je ringmaat uit tussen 2 maten, kies dan voor de grootste maat.
0